15. září 2009

Úvod do blogu

V tomto úvodníku bych Vás chtěl přivítat v blogu Ztracené videoherní poklady a seznámit Vás s jeho obsahem.

Pokud jste na tento blog při Vašem surfování po internetu narazili, pak Vám pravděpodobně nejsou videohry úplně cizím pojmem a jistě Vás alespoň okrajově zajímají - ať už jako zdroj zábavy, nebo i něco víc. Videohrami samozřejmě nemám na mysli pouze konzolové hry, jak je tento výraz v ČR často interpretován, ale všechny grafické elektronické hry nezávsle na platformě. Počátky existence těchto videoher sahají až 70 let do minulosti. Za tu dobu urazily velmi dlouhou cestu, občas lepším a občas horším směrem, a ty dnešní nemají s těmi ze 40. let minulého století prakticky nic společného. Snad jedině společný účel - zabavit.

Přesto že jsou v dnešní době videohry média s rozsáhlým záběrem, ať už se snaží třeba o prosazení uměleckého názoru nebo o seznámení hráče s cizí kulturou, jejich primárním cílem po celou dobu jejich existence bylo vždy poskytovat zábavu. A tím se dostáváme k hlavní složce obsahu tohoto blogu. Některé z oněch videoher totiž dokázaly poskytovat více zmíněné zábavy než jiné. A přestože díky tomu byly často vyzdviženy nad ostatní tituly, v mnoha případech se tomu tak nestalo a takový videoherní poklad byl veřejnosti navždy ztracen.

Tento blog si dává za cíl vyhledat takové poklady. Hry, které svou kvalitou zdaleka přesáhly všechny ostatní, ale nikdy se nedostaly do veřejného povědomí. Ať už ve světě, nebo hlavně u nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat