10. května 2010

Project Powder

Tak jsem se, po čase stráveném s novými Pokémony, rozhodl zase něčím přispět do blogu. Jelikož mým asi nejoblíbenějším žánrem jsou MMO(RPG), kterých je na trhu neskutečné množství a prakticky všechny vyžadují velkou časovou investici, asi není k podivu, že si vedu pomyslný seznam onlinovek, které mám v úmyslu někdy vyzkoušet na vlastní kůži. A právě minulý týden jsem se odhodlal k tomu, abych jednu z těchto her nainstaloval, a rozhodně toho nelituji.

Tou hrou je Project Powder od korejského studia BlueCat - snowboardové závodní MMO, kde se na různých tratích proti sobě, nebo ve dvou týmech, utkává až osm hráčů. Kromě volby mezi "všichni proti všem" nebo týmové hry nabízí Project Powder také tři herní módy: závod (race), sbírání mincí (coin) a bojový mód (battle). Ty, jak už vypovídá z názvu, zásadně mění styl závodu a jeho cíle.

Každá závodní hra samozřejmě potřebuje i různorodé závodní tratě a ani tady Project Powder neselhává - nabízí desítky originálních tratí, kde si kromě sněhu zajezdíte dokonce i na písku a trávě a kulisami Vám budou horské vesničky, ruiny starodávných civilizací nebo třeba gigantičtí pavoukovci. K tomu všemu má většina tratí k dispozici i "zrcadlenou" verzi, aby si skutečně nikdo nemohl stěžovat na repetivnost.

Project Powder je komereční free to play hra a proto asi nikoho nepřekvapí dnes už běžná přítomnost cash shopu, tj. možnosti nákupu in-game věcí za skutečné peníze. Kromě toho si ale samozřejmě můžete koupit slušné množství výbavy, upgradů nebo třeba nových postav, za peníze, které si vyděláte běžnými závody.

Zkrátka a dobře - Project Powder, který v mezinárodní verzi provozuje americká společnost Outspark, mi nezbývá než doporučit všem, které multiplayerové závodní hry alespoň trochu přitahují. Jenom by se asi ještě hodilo zmínit, že běhěm psaní tohoto článku, jsem se dozvěděl o hře SnowBound Online provozované německými gamigo games. Údajně se jedná o aktualizovanější verzi Project Powder s více prvky, dotaženějšími mechanismy a tak dále, která pro českého hráče může být výhodnější i umístěním serverů v sousedním státě. Osobně jsem ale neměl příležitost SnowBound vyzkoušet.

Edit: Tak jsem ze zvědavosti zmíněný SnowBound Online stáhl a musím říct, že ve všech ohledech překonává Powder. Je zkrátka dotaženější a nabízí daleko bohatší herní obsah. Jedinou výtkou by snad mohlo být to, že hra nové hráče hodí rovnou na náročné mapy s hráči všech ostatních levelů (v Powder jsou 3 kanály postupně rozestupňované podle levelů) a že na anglickojazyčném kanálu nebývá moc hráčů, takže pokud si chceta zahrát, jste nuceni jít na německojazyčný.

Žádné komentáře:

Okomentovat